hoe kies je de smaak van jullie bruidstaart?
Je wil natuurlijk de mooiste taart op je bruiloft, maar de taart moet vooral ook heerlijk smaken! Hoe kies je de smaak van je bruidstaart?
Over smaak valt niet te twisten. Gelukkig zijn er heel wat lekkere smaken die jullie kunnen kiezen. Van frisse fruitsmaken tot de volle chocoladesmaken. Om je op weg te helpen geef ik je graag wat tips bij het vinden jullie ideale smaakcombinatie!
Wat zijn nou populaire taartsmaken?
De bruidstaart wordt in Nederland meestal op een warme zomermiddag geserveerd met een glaasje champagne of prosecco. Daardoor zijn de meest populaire smaken licht en fris. Seizoen favoriet Citroen & Frambozen is dit jaar de meest populaire smaak bij mijn bruidsparen. Dit is citroenbiscuit (luchtige cake) met Limoncello en frambozencrème met verse frambozen. Het frisse zuurtje van de frambozen maakt deze smaak combinatie ideaal voor de zomerse dagen en past perfect bij een glaasje champagne!
Klassiek Vanille & Aardbei is ook erg populair. De combinatie van de lichte vanille met verse aardbeien en een rijke champagne merengue maakt een perfect luchtige & frisse bruidstaart. Klassiek maar ook bijzonder met een verfijnde smaak.
Last but not least, de Red Velvet! Al jaren erg in trek, perfect voor ieder seizoen en uitstekend als dessert cake. Red velvet is een moeilijk te beschrijven smaak maar toch heel toegankelijk. Het is een goede optie voor bruidsparen die een bruidstaart willen met een volle smaak, die niet te zoet of te machtig is. Een smaak die moet je geproefd hebben! 😉
Wat is belangrijk bij het kiezen van een smaak?
Hou rekening met het seizoen, het tijdstip van serveren en de locatie.
Frisse, luchtige smaken, bijvoorbeeld met vers fruit, zijn perfect voor het voorjaar & zomer. In het najaar passen de zwaardere smaken perfect met bijvoorbeeld chocola, karamel of seizoensfruit.
Serveer je de bruidstaart als dessert dan zijn de volle chocoladesmaken echt een aanrader. Voor aansnijmoment in de middag raad ik lichte smaken aan, het duurt vaak maar 2 uur voordat jullie aanschuiven aan het diner (daar wil je ook plek voor over houden).
Trouwen jullie op een landgoed of kasteel? Dan zijn verfijndere smaken zoals Prosecco & Framboos echt een must have. Die passen daar beter dan op bijvoorbeeld een rustieke landelijke bruiloft. Daarvoor zijn de robuuste smaken zoals Red Velvet en Cinnamon een perfecte match.
Persoonlijk vind ik het ook belangrijk dat de smaak bijzonder is! Kies je voor een veilige smaak die “iedereen lekker vindt”, dan krijg je snel een doorsneetaart. Maar het liefst wil je een bijzondere smaak, waardoor je gasten er na nog over praten (niet te bizar natuurlijk maar daar help ik jullie bij).
Mijn favoriete smaak?
Zelf ben ik dol op fruit, want ik hou niet van mierzoet! Het liefst frambozen gecombineerd met pure chocolade <3 Maar mijn lievelingssmaak allertijden is een kaneel cake met gekarameliseerde appeltjes en pure chocolademousse met stukjes chocola! Deze smaak is perfect voor de herfst of winter bruiloften, of voor bruidsparen die de bruidstaart serveren als dessert. ’s Avonds kun je beter voor een iets zwaardere smaak kiezen dan overdag.
Dé tip als je jullie bruidstaart gaan kiezen
Als eerste en meest belangrijke tip: bestel nooit – maar dan ook nooit- je bruidstaart zonder eerst te proeven!
Vervolgens: kies vooral een smaak die jullie lekker vinden, want je kan toch niet iedereen blij maken. De kans is groot dat als jullie de taart lekker vinden, de gasten dat ook vinden.
– Uitzondering – ben je nou echt fan van een bijzondere smaak (zoals de lavendel) dan is het slim om er nog een tweede smaak bij te kiezen. Zo creëer je keuze en weet je zeker dat alle gasten blij zijn.
Weet jij al voor welke smaak je gaat?
Kom proeven en ontdek jouw lievelingssmaak!