Preloader

Cake and More

Lorem Ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem qui bibendum auctor, nisi elit consequat gravi.
1-677-124-44227 info@your business.com 184 Main Collins Street West V. 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM

Lorem Ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem qui

De bovenste laag van de bruidstaart invriezen of juist niet?

bruidstaart mr en mrs

De bovenste laag van de bruidstaart invriezen of juist niet?

Jullie eerste trouwjubileum!

Bovenste laag bruidstaart jubileum taart paars

Het eerste trouwjubileum wordt weer steeds vaker gevierd met een jubileumtaartje. Het jubileumtaartje bevat dezelfde ingrediënten als jullie bruidstaart, is lekker vers en smaakt precies hetzelfde. Ook is het jubileumtaartje in dezelfde schitterende stijl uitgevoerd, zodat jullie je weer even kunnen terug wanen op jullie grote dag.

Zo’n taartje is ook geschikt om andere betekenisvolle gebeurtenissen mee te vieren. Kate Middleton serveerde bijvoorbeeld een jubileumtaartje bij het dopen van prins George. Volgens de traditie ontstaat op deze manier een symbolische, maar ook een emotionele verbinding tussen jullie huwelijksdag en deze andere bijzondere gebeurtenissen.

De bovenste laag van de bruidstaart

bruidstaart bloemenwaterval paars

Mijn advies: eet hem lekker op tijdens de bruiloft! Ik raad altijd aan om  een jaar later een vers jubileumtaartje te bestellen. Traditioneel gezien wordt de bovenste laag ingevroren om, na een jaar in de vriezer, op de trouwdag weer tevoorschijn gehaald te worden. Niet alleen een heel gedoe maar komt de smaak ook niet ten goede, dat is natuurlijk wel zonde. .

Het is een heel gedoe om je bruidstaart in te vriezen. De bovenste laag moet in zijn geheel in de vriezer belanden. Dit is een uitdaging, aangezien er altijd mensen zijn die wel zin hebben in een (extra) stukje taart ;). Bovendien moet jullie locatie bereid zijn om direct de taartlaag op de juiste manier te verpakken en in te vriezen. Het is dus een hoop extra geregel. Aangezien jullie zelf vol zullen zijn van jullie grote dag, willen jullie je op dat moment niet bezighouden met dat soort dingen.

Zoveel mensen, zoveel smaken..

Ook niet alle taarten zijn er geschikt om in te vriezen Denk bijvoorbeeld aan melkproducten zoals slagroom, cheese cake en mascarpone, die kunnen gaan schiften,   vers fruit wordt slap en luchtige cakes drogen snel uit als ze zijn ingevroren.  Gelukkig  is er veel  mogelijk qua smaken en soorten taart. Veel bruidsparen boeken dan ook een bruidsproeverij voor hun trouwdag. Op deze dag proeven jullie onder het genot van een kopje koffie of thee de verschillende heerlijke smaken en bespreken we jullie wensen.  Zowel over smaak, vorm als decoratie! Dus mochten jullie nou toch ontzettend graag de  bovenste laag van jullie bruidstaart in willen vriezen, dan kunnen jullie dit het beste aangeven tijdens de bruidsproeverij. Ik denk graag mee  en geef graag advies over de verschillende vullingen en cakes die hier het meest geschikt voor zijn.

 

 

“Wist je dat deze traditie afkomstig is uit Engeland? De vullingen van de lagen in deze traditionele bruidstaart stonden vast. De eerste laag bestond uit witte suiker, als symbool voor de maagdelijke liefde. De tweede laag stond voor de bruidstijd en was gemaakt van marsepein. De bovenste laag bestond uit vruchten, een symbool voor de gekleurdheid van het huwelijk.”

 

Herleef jullie dag

Bruidstaart aansijden samen

Waar dus veel bruidsparen voor kiezen is om de bruidstaart gewoon lekker helemaal op te eten en uit te delen op de trouwdag. Voor jullie eerste jubileum bestel je dan een kleinere versie van jullie bruidstaart. Daarom bewaar ik altijd de schetsen van jullie bruidstaart en gekozen smaken om hier met liefde een verkleinde versie van voor jullie te maken . Jullie kunnen zelf de grote van het jubileumtaartje bepalen zodat jullie niet tekort komt! Op die manier kunnen jullie ook jullie eerste jubileum vieren op de unieke en persoonlijke manier waarop jullie dat willen.

 

Op zoek naar jullie Jubleumtaartje?

Bestel deze gemakkelijk in de webshop of stuur mij een berichtje via het contactformulier.

 

Post a Comment