Preloader

Cake and More

Lorem Ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem qui bibendum auctor, nisi elit consequat gravi.
1-677-124-44227 info@your business.com 184 Main Collins Street West V. 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM

Lorem Ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem qui

Hoe bewaar ik mijn taart of sweets?

Hoe bewaar ik mijn taart of sweets?

Soms [heel soms] eet je niet alles in één keer op, maar hoe kun je het overgebleven lekkers nu het best bewaren? En misschien nog wel belangrijker: hoe lang kun je het bewaren? In dit artikel lees je alles over het hoe en hoelang je de verschillende taarten & sweet kunt bewaren.

Monster Smash Cake Kindertaart

Hoe kan ik taart bewaren?

Taarten kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten doos zit of met een stukje huishoudfolie erom. Anders droogt de aangesneden taart uit én kunnen smaken van andere etenswaren in de taart gaan zitten. Dat zou zonde zijn!

Zo’n grote taart over dat hij ook de volgende dag niet op gaat? Je kan de taart ook invriezen. Doe de taart [of een deel ervan] in een taartdoos en doe hier een zak omheen tegen vocht. De taart blijft ongeveer 3 maanden goed.

Ook gedecoreerde taarten met fondant kun je prima bewaren in de koelkast en invriezen.

Weer trek in taart? Laat hem, zonder de plastic zak, ontdooien in de koelkast en laat hem daarna pas op kamertemperatuur komen [vlak voor aansnijden]. Als je de taart te snel ontdooit, dus direct uit de vriezer op het aanrecht, krijg je condensvorming waardoor het fondant zal smelten. Door de taart ‘langzaam’ in de koelkast te ontdooien is het verschil in koud/warm kleiner en daarmee ook de kans op condensvorming. Zo geniet je het best van de taart!

Roze cupcakes en minicupcakes toef bewarenCupcakes: Hoe blijven cupcakes het lekkerst?

Cupcakes met vulling en/of een toef kunnen buiten de koelkast worden bewaard. Omdat ik geen toppings maak op slagroombasis  is dit veilig en blijft de creme zacht en romig. Zet de cupcakes in de doos op een koele plek. Zo kan je cupcakes 2-3 dagen bewaren.

Is het buiten 30 graden en serveer je de cupcakes pas de volgende dag? Dan raad ik aan om de cupcakes wel in de koelkast te bewaren en 2 uur voor serveren op het aanrecht op kamertemperatuur te laten komen.

Gedecoreerde cupcakes met fondant blijven langer goed. Dat komt omdat de fondant het cakeje al afsluit waardoor deze minder snel uitdroogt.

Zowel cupcakes met toef als gedecoreerde cupcakes kan je invriezen. Gebruik hiervoor de cupcakedoos waar ze in geleverd zijn, doe hier een zak omheen tegen vocht. In de vriezer blijven de cupcakes 3 maanden goed. Laat de cupcakes ontdooien in de koelkast, net zoals je bij gedecoreerde taarten doet.

Kan je Cake pops buiten de koelkast bewaren?

Alle cakepops van Cake and More zijn in chocolade gedipt. Dit sluit het cakeje volledig af en zijn hierdoor langer houdbaar. De gedipte cakepops hoeven niet in de koelkast (tenzij het warmer is dan 23’C) Je kan ze zelfs 1 á 2 weken bewaren maar vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerste.

Gedecoreerde cake pops kan je beter niet invriezen omdat de chocolade en decoraties bij het ontdooien kunnen smelten. Als je het toch wil doen moet je ze goed luchtdicht verpakken. Laat ze in de koelkast ontdooien. In de vriezer blijven ze 3 maanden goed.

 

macarons bewaren

Hoe blijven Macarons lekker knapperig?

Macarons zijn eigenlijk gevulde koekjes. Je kan ze buiten de koelkast bewaren op een koele plek. Geen koele plek maar hartje zomer? Dan mogen ze in de koelkast, dit om te voorkomen dat de vulling eruit loopt. Macarons zijn koel bewaard 2-3 dagen goed. Hoe langer je bewaart hoe zachter het koekje wordt [smaken verschillen 😉 ]  Het lekkerst blijven macarons in een koektrommel. Dat komt omdat in de ‘gewone’ koektrommel de koekjes langer knapperig blijven omdat het vocht er door de kiertjes uit kan.

Doe in een trommel maar één soort koek/macarons. Met verschillende smaken koekjes in één trommel kunnen de koekjes elkaars smaak overnemen [batlle of the cookies]. Ook kan het zijn dat één koekje meer vocht bevat en zo de andere koekjes zacht en taai maakt.

Wil je ze invriezen? Zorg dat de macarons goed luchtdicht verpakt zijn. Je kunt ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

 

Mis je nog iets? Laat het mij dan weten, dan kan ik de lijst aanvullen.

 

Post a Comment